Scholen

De leerkrachten kunnen via « Online diensten » het dossier downloaden met daarin de verschillende pedagogische animaties aangeboden door het CTLM.
Voor volwassenen- en schoolgroepen hebben onze gidsen animaties voorbereid in functie van de leeftijd van de deelnemers. De ploeg stelt verschillende thematieken voor om ons parcours anders te ontdekken:

In de loop van de mode

(document à télécharger)
In de loop van de mode : Algemene benadering van de mode van de prehistorie tot vandaag, de grote modes, de evolutie van kostuums, de geboorte van de confectiekleding. (vanaf 4 jaar).

Geschiedenis van mijn pull

(document à télécharger)
De geschiedenis van mijn pull : van het schaap naar het wollenkluwen, maar ook via de spinnerij of het beroep van weven, hoe maak je kleren uit de wol van schapen ? (vanaf 5 jaar).

Stof, waar kom je vandaan ?

Stof, waar kom je vandaan ?: algemene benadering van textiel door de geschiedenis van de kleding, de verschillende fibers en hun gebruik in de loop van de eeuwen (wol, katoen, linnen, polyester, kamelot,…). Waar komen al die fibers vandaan? Zijn ze natuurlijk of het resultaat van chemische vermengingen? (vanaf 7 jaar).

De kunst om wol te verwerken

De kunst om wol te verwerken: de verschillende soorten van wol, hun verwerkingsprocessen, haar gebruik door de man in de lakennijverheid en andere gebieden. (vanaf 9 jaar).

Condition ouvrière

De arbeidersconditie in de lakennijverheid tijdens de industriële revolutie in België (vanaf 10 jaar)
(à partir de 10 ans)

Informatie en reservatie : 087/30.79.20 of info@aqualaine.be

PRAKTISCHE INFORMATIE

Kleuterschool

1 € per kleuter + 30 € voor de animatie
Maximum 25 kleuters per groep

Basisschool/Secundaire school

2 € per leerling in de basis- en secundaire school + 30 € voor de animatie
Maximum 25 leerlingen per groep.

Volwassenen

5 € toegangskaartje + 50 € per groep voor de animatie
Maximum 25 personen per groep.

.