Boetiek

Meer dan een halve eeuw journalistiek

Een journalist vertelt zijn leven, zijn streek en zijn beroep… Jospeh Bronckart, journalist en vervolgens hoofdredacteur van de Vervierse krant “Le Courrier du Soir” heeft ook bij de katholieke partij actie gevoerd. Toen hij met pensioen ging, besloot hij om zo’n 50 jaar als regionale journalist te vertellen, een beroep dat hij van 1896 tot 1953 heeft uitgeoefend.

Teksten : M. Bedeur en P. Zagaglia – Uitgeverij : Vieux-Temps, 2010, 213 p. 35 €

De Vervierse 19e eeuw

Dat boek, rijkelijk geïllustreerd door een originele iconografie, biedt een doorwrochte en volkomen nieuwe presentatie van alle aspecten van de “gouden eeuw van Verviers”, beginnend met de revolutie van 1789 en het einde van het Prinsbisdom van Luik tot het begin van de eerste wereldoorlog in 1914.

Collectief werk onder de directie van Fr. Joris – Uitgeverij : Aqualaine, 2002, 382 p.
45 €

Vervierse binnendecors

Ontdek meer dan 100 Vervierse binnendecors, waarvan enkele de meest geheime en intieme. Van de 18e tot de 20e eeuw is de stijlenassortiment heel breed tussen de klassieke periode en de moderne stijl, maar ze weerspiegelen allemaal de goede smaak van de bewoners van toen in privé huizen, of het verlangen naar het mooi, gedeeld door de ideeënmannen voor de grote publieke gebouwen.

Teksten van L. Klinkenberg – Foto’s : J. Spitz - Uitgeverij : Aqualaine - 2007, 315 p.
45 €