Documentatiecentrum

Het Documentatiecentrum over de Wol bevat schatten over het glorieuze verleden van onze wollenstad. Iedereen kan er vinden wat hij/zij zoekt: een student die documentatie voor school wenst, een universitairdocent die een diepgaande studie wil uitvoeren of gewoon een nieuwsgierige iemand die passie heeft voor de lokale geschiedenis.
Om al uw vragen te beantwoorden beschikt het Documentatiecentrum over meer dan 3000 werken die gaan over sociale, economische en technische aspecten van de lakennijverheid.

Het centrum beschikt onder andere over de archieven van de Hoge Textielschool van Verviers, van de Werkgeversvereniging van Textiel, en van 17 oude textielfabrieken van Verviers, waaronder het Fonds Dethier dat documenten van de 17de eeuw bewaart.

Een belangrijk sociaaleconomisch deel is in de Fondsen René Dawant en Jacques Wynants ontwikkeld. Diegenen behandelen de stakingen en de evolutie van het arbeidersleven in de 20e eeuw en geven ook uitleg over de oorzaken van de ondergang van onze textielindustrie.

Praktische informatie over het Documentatiecentrum over de Wol

  • Gratis toegang
  • Raadplegen ter plaatse
  • Fotokopies  (0,13 euro/A4)

Openingsuren :

  • Maandag en woensdag van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u
  • Vrijdag van 8u30 tot 12u30

Contact :

Mevr. Lemaire
Rue de la Chapelle 30, 4800 Verviers
32 (0) 87 30 79 24
info@aqualaine.be