Open splash

Dans le cadre des mesures de gestion de la situation sanitaire dans notre région, le Centre touristique Laine & Mode est visitable DE PRÉFÉRENCE sur réservation. info@aqualaine.be OU 087/30.79.20

Les visiteurs sans réservation sont admis pour autant que le nombre de visiteurs déjà présents le permette. Les visiteurs ayant réservé sont prioritaires.
Le site Maison de l‘Eau – reste actuellement accessible UNIQUEMENT SUR RENDEZ-VOUS (mail & tél ci-dessus).

Het Waterhuis

Door zijn gevarieerd parcours met interactieve audiovisuele middelen, ontdekken de bezoekers in het waterhuis de bevoorrechte link van de stad Verviers met water en meer bepaald met de rivier die door Verviers loopt, de Vesdre.

Ook speciaal is het interactieve schaalmodel van de stuwdam van La Gileppe. De bezoekers ontdekken hier het thema van water met behulp van allerlei pedagogische hulpmiddelen. Ze kunnen ook de mooiste plekken van de Vesdre bewonderen en kennismaken met haar geschiedenis en de grote waterwerken.

Dankzij de rivier kan een heel regio worden ontdekt, maar ook de geschiedenis en de inwoners, zonder het belang van zo’n groot natuurlijke bron niet te vergeten. De nadruk wordt gelegd op het mobiliseren van een hele streek en versterkt de zin in toekomstprojecten over het blauwe goud.

<